Zucchini pickles
Nu frodas det i trädgården och zucchiniplantan levererar nästan mer än vad vi orkar äta. Gjorde en het, supergod zucchini pickles idag. Gillar du inte hetta så strunta bara i chiliflakes. Så gott tillbehör till maten, hamburgaren, korven eller smörgåsen och går fort och är enkel att göra. Nu kör vi!
Ingredienser:
2 dl vatten
2 msk salt
1 mediumstor zucchini, ca 500 g i tunna skivor
1 gul lök i tunna strimlor
4 1/2 dl äppelcidervinäger
2 dl strösocker
1 1/2 tsk dijonsenap
1 1/2 tsk senapsfrön
1/2 tsk gurkmeja
1/2 tsk chiliflakes
Gör så här:
Rör ihop vatten och salt i en skål.
Lägg gurkan och löken i en fryspåse och häll på saltvattnet. Knyt ihop påsen och massera runt väl. Låt stå i ca 1 timma.
Blanda vinäger, socker, senap, senapsfrön och eventuellt chiliflakes i en liten kastrull. Koka upp, rör om och sjud i ett par minuter tills sockret lösts upp.
Häll av vattnet ur påsen med zucchini och lök. Pressa ut så mycket vatten du kan.
Fördela grönsakerna i väl rengjorda och steriliserade glasburkar. Lämna ca 2 cm längst upp. Fyll upp med lagen tills den täcker allt. Sätt på locket och förvara i kylen. Låt stå och mogna minst 1dag innan servering.
Håller minst 2 månader i kylen.