efb front.jpg

Hej!

Välkommen till min blogg. Jag heter Erika och skriver aktivt om mina intressen inom mat, bak och pyssel. Här hittar du inspiration på alltifrån goda middagar, snabba luncher och mängder med olika pyssel!

Zucchini pickles

Zucchini pickles

Nu frodas det i trädgården och zucchiniplantan levererar nästan mer än vad vi orkar äta. Gjorde en het, supergod zucchini pickles idag. Gillar du inte hetta så strunta bara i chiliflakes. Så gott tillbehör till maten, hamburgaren, korven eller smörgåsen och går fort och är enkel att göra. Nu kör vi!

Ingredienser:

  • 2 dl vatten

  • 2 msk salt

  • 1 mediumstor zucchini, ca 500 g i tunna skivor

  • 1 gul lök i tunna strimlor

  • 4 1/2 dl äppelcidervinäger

  • 2 dl strösocker

  • 1 1/2 tsk dijonsenap

  • 1 1/2 tsk senapsfrön

  • 1/2 tsk gurkmeja

  • 1/2 tsk chiliflakes

Gör så här:

  1.  Rör ihop vatten och salt i en skål.

  2. Lägg gurkan och löken i en fryspåse och häll på saltvattnet. Knyt ihop påsen och massera runt väl. Låt stå i ca 1 timma.

  3. Blanda vinäger, socker, senap, senapsfrön och eventuellt chiliflakes i en liten kastrull. Koka upp, rör om och sjud i ett par minuter tills sockret lösts upp.

  4. Häll av vattnet ur påsen med zucchini och lök. Pressa ut så mycket vatten du kan.

  5. Fördela grönsakerna i väl rengjorda och steriliserade glasburkar. Lämna ca 2 cm längst upp. Fyll upp med lagen tills den täcker allt. Sätt på locket och förvara i kylen. Låt stå och mogna minst 1dag innan servering.

  6. Håller minst 2 månader i kylen.

Bouillabaisse

Bouillabaisse

Pankopanerade järpar med vitlök och persilja

Pankopanerade järpar med vitlök och persilja